Wat is Abhyanga?
Abhyanga betekent ‘olie massage’. Het wordt uitgevoerd met speciaal geselecteerde kruiden-oliën en maakt een wezenlijk onderdeel uit van de Ayurveda, de traditionele geneeswijze van het oude India. In mijn praktijk in Rotterdam voer ik deze massages uit met mijn onverdeelde aandacht en volgens de traditionele techniek zoals ik dit in mijn opleiding aan de Hoge School Ayurveda Geneeskunde geleerd heb. Daardoor kan het ook een onderdeel uitmaken van een ayurvedische behandeling voorgeschreven door een vaidya (een ayurvedische arts).

Bij deze massage wordt er altijd rekening gehouden met uw aandoeningen, uw geestelijke gesteldheid en, indien bekend, met uw dosha’s.

Hoe werkt het?
Sinds begin 2024 bied ik in mijn natuurgeneeskundige praktijk ayurvedische massages aan.
Zoals bij alle behandelingen in mijn praktijk begin ik met een intake gesprek om uw achtergrond goed te leren kennen zodat de massage zo goed mogelijk zal aansluiten bij uw klachten en persoonlijke voorkeuren. Tijdens deze massage gebruik ik een van de speciale ayurvedische oliën. Elke olie bevat een andere samenstelling van speciale heilzame kruiden die kunnen worden toegepast bij uiteenlopende klachten of op verschillende constitutie typen, de zogenaamde dosha’s.
De massages worden vaak preventief ingezet maar er kunnen ook vele klachten mee worden verlicht, zoals o.a gewrichtsklachten, spierklachten, hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid, stress, spijsverteringsklachten. Daarnaast kunnen ze uw gemoedstoestand en het gevoel van welbevinden bevorderen.

Bij de massages wordt veel olie gebruikt. Kiest u voor volledige abhyanga massage, dan is die zelfs van top (inclusief uw haar) tot teen. Hou daarom rekening met uw kleding als u een afspraak maakt. Tijdens de behandeling zelf wordt er zo min mogelijk gepraat. De niet behandelde delen van het lichaam worden steeds zorgvuldig afgedekt met een handdoek.

Ayurveda Health Center
Mijn opleiding Ayurvedische Massage heb ik gevolgd bij Robert Swami Persaud van Ayurveda Health Center. Robert verzorgt al 30 jaar opleidingen in de Ayurveda. Hij is een echte Vaidya (Ayurvedische arts). Voor meer informatie bezoekt u ayurveda-center.com

Volledige ayurvedische massage inclusief hoofdmassage
De massage begint liggend op de buik. Halverwege vraagt de masseur u om u om te draaien.
Massage van de rug, benen, voeten, armen, handen, voor en achterzijde lichaam, nek, hoofd en gezicht. De niet behandelde delen van het lichaam worden steeds zorgvuldig afgedekt.
75 minuten – 90 euro

Ayurvedische massage zonder hoofdmassage
De massage gebeurt liggend op de buik.
Massage van de rug, benen, voeten, armen, handen, voor en achterzijde van het lichaam.
60 minuten – 75 euro

Ayurvedische massage rug en benen
De massage gebeurt liggend op de buik.
Massage van de rug, benen, voeten, en de achterkant van armen en handen.
45 minuten – 60 euro

Hoofd, rug en nek massage
De massage gebeurt liggend op de buik.
35 minuten – 49 euro

Wanneer niet masseren?
Soms worden massages op basis van een aantal contra-indicaties afgeraden. Hieronder treft u een lijst met enkele voorbeelden:
Bij koorts. Bij infectieziekten, verkoudheid, griep of Covid-19 symptomen, en bij keelontsteking. Bij beschadigde huid of besmettelijke Huidaandoeningen. Bij ernstige vaatziekten. Bij tombose. Bij extreme vermoeidheid. BIj zwangerschap. Bij ernstige aandoeningen zoals kanker, aderaandoeningen. En bij sommige hartaandoeningen.
Houd u er rekening mee dat deze lijst niet compleet is. Vooraf aan de massage zal ik een korte anamnese met u afnemen om de eventuele contra-indicaties uit te sluiten.AROMATHERAPIE
AYURVEDISCHE MASSAGE
OVER MIJ
MAAK EEN AFSPRAAK!
NIEUWS

Adres: Havenstraat 168
3024TL Rotterdam 
BTW: NL003395861B84
KvK: 80087299
anna@annakolenda.nl
+31 624820185
Bereikbaar ma – do 9:00 – 17:00
Lid van CK (Complementaire Kwaliteits Therapeuten), CAT (CAT-vergoedbaar) en RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)